szabomarti

szabomarti

Nyári szünet...........

2019. június 17. - sz_marti

Így néz ki egy patent nyári szünet..........

9d3d07231fb5444a884aa5ed601ba06d.jpg

 

Jaaaaaaaa de neked gyereked van.....

 

A mai nappal megkezdődött a 2019-es nyári szünet. Van aki megkönnyebbülten felsóhajt ennek hallatán, de nagyon sok mindenki számára egy excel táblázattal megspékelt őrület ez a szünet, amennyiben kiskorút dédelget/nevelget otthonában.

Az óvodai szünetek szerencsés esetben egy hónaposak, az iskolai nyári szünet azonban egy komolyabb sóhajt.vált ki minden jó érzésű szülőből. Miért is? Nézzük csak.............vannak a vállalkozói szférában nevelkedő kiskorúak, akik nagyjából az egész nyarat a határon túl töltik, de minimum a Balatonon. (egészségükre egyébként, mielőtt azt hinné valaki hogy irigylem tőlük).  Aztán vannak azok a családok, ahol anyu ilyen olyan okból otthon van. Nos nekik talán annyiból könnyű ez a szünet, hogy nem igényel komolyabb szervezést a nyár.  Utána jönnek az egyszerű 8 órás műszakban dolgozó meg nem értett szülők gyermekei............no azt hiszem ez egy diagramon kivetítve egy elég kövérkés dinnyeszelet lenne.....ők azok akik már március végén a klaviatúrát ütik, négyféle excel van elmentve ki hol lesz a nyáron. Ilyen olyan táborba íratják az örököst, nagymamához passzolják pár hétre, jobb híján viszik a dolgozóba (hogy örül anya meg a főnök is....)Itt ejtsünk meg egy újabb egyperces csendet a nagymamák oltárán. Sajnos egyre kevesebb család van olyan szerencsés helyzetben, hogy minden összeáll egy nagymama személyében (Fő összetevők: nyugdíjas, lelkes, és nem a Föld másik oldalán él) ha az első kettőből már egy játszik, az már egy egészen nyerő állapot.  No és a táborok. Emellett nem tudok sajnos szó nélkül elmenni. Beíratod kiscsimotád a táborba, megnyugszol, és egy vastag zöld pipát behúzol a naptári hét 27/28/33-ik hetére.(tetszőlegesen helyettesíthető) Miután befizetted a vízilabda/ kézilabda/kosár/főző/festő/faliszőttes készítő tábort eljön a pillanat, mikor a virtuális postafiókodban landol a tájékoztató. Általában igyekszel közeli tábort választani. Majd jön a sokkoló info melytől könnybe lábad a szemed, a tábor 8-16-ig tart. Aha ez király. De a munkaidőd is, sőt még egy fél óra ebédidőt is rá kéne húzni. Következő harci feladat, szerezni valakit akit hozza viszi a gyereked (újabb egy perc néma csend a jó fej szomszédoknak akik töretlenül cipelik egész évben gyermekeinket (Köszi Gabi:) vagy igyekszünk a főnök elé állni a legcukibb tekintettel, és megpróbáljuk megértetni vele, hogy nem akkora tragédia hogy bizonyos heteken csak 7 órát dolgozunk. Vagy 6-ot. De lehet hogy csak heti 30-at. Aztán van ugye az éves szabi. Ha sikerül összekoordinálni a nyarat talán összefújja a szél az egész családot egy hétre, vagy kettőre. Talán még a nyaralás is belefér. Talán nem Pistike lesz az egyetlen akit nem Rodoszon pirított a nap egész nyáron.

Azért augusztus végén megkérdezném az anyukákat/apukákat, hányszor ígérték meg a gyermekeiknek hogy: 1. amint betöltik a 18-at repülnek otthonról, 2: Playstation, xbox, Fortnite megvonással való fenyegetőzés az egész 21-ik század idejére. 3: étel/ital megvonás (viccelek, nyilván lesz aki komolyan veszi) Szumma szummáron, nem egyszerű a nyári szünet megszervezése, ettől függetlenül sok csodás élményt kívánok minden szenvedő alanyának:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr514898808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása