szabomarti

szabomarti

Hazug tükör

2019. október 01. - sz_marti

093e2719ade6a87053d604175beb2a9c.jpgMúlt héten végigpörgettem a hírfolyamot instagramon. Vannak olyan csoportok, és felületek, ahol azért vagyok fent mert sokkal szórakoztatóbbnak tartom mint egy búvárlapot, női újságot. Bár tisztelet a kivételnek, van aki valóban motiválóan hat a nőkre, de valljuk be, ez elenyésző százalék a kedvenceimhez képest.

Találtam egy posztot, amin erősen fennakadtam..............nem nevezném nevén a "celeb" hölgyet, de egy hasonlóan tehetséges barátnőjével tettek ki egy szénné fotoshoppolt képet, valami olyasmi szöveggel, hogy nagyon fáradt, de ez biztos látszik a fején (nem, nem látszott, mert 600x-os szépítő szűrő volt rátéve) Éééééés, na ezt figyeld, az volt a poszt lényege hogy megköszönte a barinőnek, hogy rávette hogy elmenjen körmöshöz, mer aaaaaaannyira, de aaaaaannyira nagyon durván elhagyta magát mostanában. Beszarsz...........szóval ez volt a poszt lényege, hogy milyen büszke rá, hogy elment körmöshöz így délelőtt 10 óra magasságában. De amúgy már kicsit pihent (asszem pár hónapos a gyereke), sőt igazából előző nap ki sem szálltak az ágyból Egy perc néma csenddel adózzunk az új szép körömnek, aztán elmondom mi ezzel a bajom. Az a bajom, hogy rengeteg nő követendő példának tartja ezeket a nőket, és hozzájuk mérik magukat. Amitől aztán totál depresszióba esnek, mert azt hiszik ők ehhez képest kis szürke egerek. Mert egy hétköznapi nő baszod nem megy el alapvetően 10 órakor körmöshöz, majd ebédelni a BFF-el a legmencibb helyre, hanem dolgozik. Vagy otthon lakást sikál, vagy a kakás pelenkát cseréli. Majd mikor fellélegzik egy pár percre és felhesszel az instára, meglátja Missperfettót, végignéz magán, és besír. Mert a posztok azért alapvetően úgy szólnak, hogy ez egy tök véletlenül elkapott jó pillanat, minden fajta beállítás, szűrő és egyéb nélkül A tökéletes életből kiragadott pillanat. De ilyen nincs szerintem, vagy ha van hát nagyon ritka. Előtte pár hónappal volt egy másik poszt, szintén instán, ahol egy modell feltette a fotóját két héttel szülés után. Egy kimondottan vékony nőről beszélek, aki szülés után is vékony volt, mégis úgy szétretusált a a fotóját, hogy üvöltött róla a csalás. Ezt többen meg is jegyezték, szemmel látható volt, ahogyan szétcsúszott az egész háttér, természetesen tagadta, majd törölte is később a posztot. Miért?? De tényleg miért törekszik mindenki ennyire elkeseredetten az ezer százalékra? Én nem azt mondom hogy csumpi hajjal csattogjon mindenki az utcán otthonkában. De könyörgöm ne ez legyen a mérce. Ez egy ferde hamis, és hazug tükör. Aki hétköznapi életet él, az képtelen felvenni a ritmust ezzel az életformával. Ami nem is baj úgy gondolom. De aki képtelen ezt belátni, és kellően szeretni magát ahhoz, hogy leszarja ezt, az biza nagyon nagy bajban lesz.

És mi a végső következtetést? Nincs. De, tudod mit van.............Az van szívem, hogy Te, igen Te vagy a hős. Mert elvitted a húgod suliba mikor nyolcadikos voltál, minden reggel. Te, és nem a bébiszitter. Te, aki felkelsz minden reggel hatkor és bemész dolgozni, és néha lófaszt se alszol, és stresszelsz minden szaron, amit elédfúj a szél. Te, aki 626-szor keltél fel az éjjel gyerekhez.Te, és nem a bébiszitter, és nem a bejárónő Te, aki hazamész meló után, és még nekiállsz hatezer dolognak. Te, aki egész nap rohansz, és viszed a gyerekedet A-ból B-be. Te, aki még otthon a meló után is melózol, egyet a laptopon, egyet meg a konyhában. Szóval kukába azzal a hazug tükörrel, amiben a kamuvilágot látod, és kérlek hogy szeresd magad nagyon nagyon!! Mert igenis értékes vagy.

És a végére egy hatalmas nagy kedvencem Celeste Barber, aki kellő iróniával kezeli ezeket a kamuposztokat, és totál lehetetlen beállításokat figuráz ki úgy, hogy beszarsz. Celeste for president.......

467a6d6ba7e326065881c2c12788bd30.jpg

3540d8a8c8fb9cf895db9f9cf2f2f6d9.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr4115186870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása