szabomarti

szabomarti

hőségriadó, mely nyomokban irodalmat is tartalmaz

2019. június 25. - sz_marti

Menthetetlenül itt a nyár, ami egyenlő a naptej illatával, a napsütötte bőr illatával, a szalmakalappal, a klóros vízű medence illatával. Az óriási unikornis/flamingó úszógumikkal, a dugóval lefelé az M7-esen. A fesztiválokkal, a szúnyogokkal,a fenistil géllel, és az irix habbal. A matracpumpával, és a kinyitható nyugággyal.A limonádéval, a szabadság halvány szikrájával, még akkor is dolgozol.........a nyári táborokkal, a nyaralással. A hűvös szobával, a leégett bőr pírjával. A dinnyével, és a hideg sörrel és a sült hekkel. A dunaparttal, a sajtos tejfölös lángossal, a Balaton parti hattyúkkal. A lekváros palacsintával, és a meleg konyhában főtt lekvárral. A forró asztfalttal, a levegőtlen Budapesttel. A szalonnasütéssel és a grillpartikkal. A kockás pléddel, és a hűtőtáskával. A hideg meggylevessel, a bográcsban főtt lecsóval, és a hideg kovászos uborkával. A mezítlábas fűben futással, a bikiniben megszáradással. A fa alatti hintaággyal, a lelocsolt kutyával. A kukacos cseresznyével, és a nyers zöldborsótól megfájdult gyomorral. A bokorról szedett málnával, és az egressel/piszkével. A nyári lenge ruhákkal, és a színes körmökkel. Ha már a végére jutottak a ruhák, jöjjön  a végére egy kedvenc szösszenet Karinthytól:

 "A hideg és meleg ellen való védekezésnek módja a mai ruházkodás mellett kissé komplikáltabb, és közvetett úton bonyolódik le. Ez úgy történik, hogy nyáron például a nők felvesznek egy csipkeruhát, mire a férfiakban elhűl a vér, hogy honnan fogják ezt kifizetni. Télen ellenben a nők egy akkora kalapot vesznek fel, hogy a férfiak belemelegszenek, míg kifizetik. Erre csődöt mondanak, és a következő nyáron a nők elhidegülnek irántuk, és hozzámennek egy másik férfihoz, aki azonban már mással van, és így a következő télre jól befűt nekik. Ily módon a ruházkodás felváltva és közvetve mindig biztosítja a férfiak és nők meleg és hideg ellen való védekezését." 

fotó: Pinterest5c0c59b21b0f5aa731ba8310cda76d7d.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr1014911518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása