szabomarti

szabomarti

Egy klasszikus családi strandolás

2019. június 30. - sz_marti

Nos, mielőtt félreérhető lennék bárki számára, és bárki azt gondolná hogy ez a bejegyzés bántó szándékkal született, leszögezem hogy semmiképp sem. Mindig igyekszem jó adag öniróniával írni. Egyik rasszt sem ítélem el, jómagam is ezek keveréke vagyok, ha strandolásról van szó.

Tudom sokan vannak akik nem így csinálják, és képesek egy szál fürdőruhában/gatyában és egy törülközővel elindulni a strandra nyáron. De szerintem az a gyakoribb, mikor a hátán viszi a család a házat. Mert egy napra megyünk, erre azért fel kell készülni. Nézzük is hogyan.

Van a szuperanya (SUPERMOTHER, továbbiakban SM), aki már este összecsomagolja a szendvicskéket, (ha tavaly ő volt az év anyukája, nyilván házi kenyérkéből készül a szendvics, házikovásszal) SM mértani precizitással vágja össze kockára, a kimagozott görögdinnyét Van vagdalt, és rántott húsos szendó is a pakkban.  Reggel felkel 4 órakor, megissza a kávét, 1,5 órát jógázik, majd összepakol mindent amit előzőleg összekészített. Szendvics, víz, üdítő, ropi, újság, olvasnivaló magának, és a gyerekeknek. Sátor és 4 összecsukható napágy bekészítve. Buborékfújó,mikádó, uno, kártyavár, és megszámlálhatatlan mennyiségű egyéb hasznos játék. Úszógumiból betesz minimum kettő darabot, matrac is van, és pumpa is. Vízipisztolyból szintén annyit hoz, hogy még két családot is képes ellátni, ha water-pistol vészhelyzet állna elő. SM-nél mindig van fenistil gél, irix hab, szúnyogriasztó, sebtapasz, elsősegély készlet, matracjavító készlet, villáskulcs, tartalék jégakku és steril gézlap, no meg betadyne.

Aztán van a lustanyu, (továbbiakban LA)  aki reggelre halasztja a család egész napos élelemzésének a kigondolását és kivitelezését. Reggel gyorsan megken pár szenyát miközben felhörpinti a kávéját, közben üvöltözik a gyerekkel, hogy szedjék már össze a cuccukat. Na ilyenkor záporoznak a kérdések: hol a gatyám, hol az úszógumi, hol a búvárszemüvegem. Kis labda vaaaaaaaaaaaaaaan?? LA-t 9 óra magasságában már csak az tartja életben ahogy maga elé vizualizálja a fröccsöspoháron legördülő hideg pára.cseppet.Nagy nehezen összeszedi a család az egynapos életben maradásához szükséges. Mire félig teli a stand, addigra oda is érnek, ekkor csendülnek fel a kérdések, hoztunk e ezt, hoztuk e azt? Amit hoztunk, azt nyilván együtt hoztuk, ami otthonmaradt, azt meg anya hagyta otthon.

Van a trógeranyu (továbbiakban TA), aki reggel berongyol az albán pékségbe. Na ez is megér egy egész külön sztorit.....az édestésztás vajjal agyonlocsolt sós péksüti pl. Na szóval vesz 6 kakaóscsigát, 8 pizzásat, TA bedob egy liter piroskát a tatyóba, víz csak lesz hozzá a strandon, Pár törülköző, naptej, papucs, mindenkinek, és hadd szóljon. TA-nak az az egyik ismertetőjele, hogy annyira koncentrál minden tevékenységre ami összefüggésbe hozható a strandolással, hogy mindig pecsenyepirosra sül.

Mindenkinek jó strandolást kívánok:)

 

 

443f9c66a633d1b0263fcbd2c6c899a7.jpg

Fotó:pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr4514916524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása