szabomarti

szabomarti

A 2019/2020-as tanévet ünnepélyesen megnyitom

2019. szeptember 13. - sz_marti

Túl vagyunk az első két iskolahét okozta megrázkódtatáson...........Megkezdődött a kelj már fel, gyere már reggelizni, menj már fogat mosni,vedd már fel, induljunk már, betetted már? Úszáscucc megvan? A tegnapi zsömlét kidobtad? A kulacsot eltetted? Aláírattad? Elkérted? Beadtad? Bevitted? Hazahoztad? Aláírjam? Kihegyezzem? Pulcsit hazahoztad? Nem? Hova az istenbe tetted? Pistike bezzeg mindent hazahoz...........
Tisztaságcsomag, váltócipő, új füzet, új ceruza, új táska, tolltartó, gyurma, vízfesték, postairon, vonalzó, körző, szótárfüzet, ceruzák, egész éves színházbérlet ára, új úszáscucc, új utcai cipő, (jól jönne egy növésben megállt új gyerek is) a sor végtelen. Gyerekek, és szülők türelme fogyóban (hogy Bödőcs Tibort idézzem a sütőrum fogy, de süti sosincs) Beindult megint az őrületes pörgés, ami egészen a következő szünetig tart.

Következő szünet......ma volt az első szülői értekezlet, melyen elsorolták az éves tanítás nélküli napokat . Ennek olyan csodás neve van, részemről valami komolyabb díjjal jutalmaznám azt aki ily csodás névvel illette meg ezt a napot. Grétsy László se mondhatta volna szebben. Nevelés nélküli munkanap, tanítás nélküli munkanap.Mert ugye ez azt jelenti hogy anya meg apa dolgozik, mer'hogy munkanap, de tanítás az meg nem lesz ugye. Senkit nem szeretnék megbántani, nem a tanárok ellen szól, a rendszer ellen vannak kifogásaim.

Előkaptam a naptárt, és beírtam a szüneteket, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve nekiálltam összeszámolni a 2019-es tanításmentes napokat. Mert hívhatjuk ezt bárhogy, bármilyen évszak okozta szünetnek, tanítás nélküli nap, nevelés nélküli nap, ez azt jelenti, hogy a kiskorú felügyelete aznapra minimum 1 db felnőttet igényel. Na szóval, gyorsan összeadtam (és nem mondom hogy egyet se hagytam ki, mert simán lehet hogy kimaradt pár nap), na most üljél le,hagyok egy kis időt (ha gondold tölts ki hozzá egy rövidet)

68 nap, összesen ennyi szünet van egy évben. Nem tudom kinek van összesen ennyi szabadsága egy évben, illetve milyen alternatívákat alkalmaznak a szülők (mi nagymamákat:), engem mindenesetre sokkolt a szám. Itt még ugye egy szót sem ejtettünk a fél napos tanításokról, és az egyéb ilyen olyan csipcsup félnapokról amiket szintén meg kell oldani. A kérdés nyilván költői, hiszen mindenki megoldja így vagy úgy, mindenesetre elgondolkodtató mennyire nem munka kompatibilis ez a szám..............

Mindenkinek kitartást kívánok az idei tanévre, hamarosan itt az őszi szünet:)

bell.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr715080598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása