szabomarti

szabomarti

BFF-ek azaz a 21-ik századi nők legjobb cimbijei

2019. november 19. - sz_marti

7a693bf67d15f88dc6349f3ece399171.jpgHa történelmi statisztikát gyártanánk arra vonatkozóan, hogy melyik században voltak a nők a legelfoglaltabbak, azt hiszem 21-ik századi nők kiugróan magasan végeznének. Talán most vagyunk a legszabadabbak, és legláncoltabbak egyben. A leláncolást természetesen nem szó szerint értem. Az elképesztően sok időt, amit munkába járással, munkával, saját magunk, és a környezetünk életben tartásával töltünk. Azt nem tudhatjuk hogyan és milyen tempóban fejlődik tovább a technika, lehet hogy később minden még ennél is könnyebb és gyorsabb lesz. Én például nagyon díjaznék egy olyan gépet, amibe beugrok, és mondjuk fél óra múlva kiugranék frissen mosott, beszárított hajjal, patika szépre lakozott körmökkel, ha még a gyantával is fel lehetne tölteni a gépet, nos hejjjj...nem is fokozom....

Mindenesetre segítségünkre van jó pár hasznos eszköz, a fürdőszobában, a konyhában, a garázsban, az udvaron, a táskánkban, és még sorolhatnám hosszan.

Én megpróbálom kiemelni a legfontosabb, szívünkhöz legközelebb álló jóbarátokat, persze általánosítani nem lehet, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenkinek mások az igényei,más az időbeosztása,máshogy éli az életét stb.....

Kezdjük a háztartáson belüli jóbarátainkkal, tehát a HTB-kel:

Háztartáson belüli bff-ek:

A porszívó, határozottan jobb fej mint az elődje, a cirokseprű. Gyorsabb, sokkal inkább high tech cucc, mind működését, mind kinézetét együttvéve. Egy komplett összetört étkészletet, és egy fél legokészletet is felszippant ha úgy adódik. A sorban szorosan követi őt a mosógép. (el tudja e képzelni bárki manapság, hogy a mosókonyhába száműzve egy teknőbe sikamikálja a több napja ultrában ázó textilt??  Tetemes mennyiségű ruhát tud felhalmozni egy többtagú család, így a kis 1400-as fordulatszámon pörgő centrifugális erő komoly segítséget nyújt minden ember életében, aki egynél több alkalommal nem húz fel egy zoknit. Sokan szeretik a család összes ruháját kivasalni (szerintem a nők mai legnagyobb ellensége a ráncok után a vasaló), Én azt gondolom hogy igazán kitalálhatnának már erre egy sokkal humánusabb eljárást, teljesen érthetetlen számomra, miért kéne egy darab forró (ma már nem tüzes vassal, de akkor is na...) teflonos izével egy szörfdeszka mellett állva órákon keresztül toszogatni a mosott ruhákat (???)

Szárítógép, o, yeah, lassan egy éve vagyok mi ketten egy túlfűtött, ámde nyilvánosan felvállalt kapcsolatban. Komoly érzelmek fűznek hozzá, nem igazán tudom mihez kezdenék már nélküle. Vannak olyan esetek amikor különösen jól jön, pl amikor az elsőszülött péntek este fél 9-kor közli, hogy egy mikrogrammnyi tiszta ruhája sincs a másnapi focimeccsre, és ez a kis drága, édes csendesen zúgó masina két óra múlva meleg, száraz és illatos ruhát prezentál.....nos ide nem is fűzök semmit, mert kizárólag perverz gondolatok jutnak az eszembe.

Mosogatógép (csak zárójelben jegyzem meg, hogy egy nő találta fel) ez sem igényel komolyabb magyarázatot, koszos tányér be, tiszta ki, nem is magyaráznám túl a dolgot. 

Kávéfőző: kávét hosszú hosszú évszázadok óta fogyasztunk, minden normális ember így ébred fel, szem kinyit, kávé lefőz, rendszer feláll. Aki nem, az pszichopata, csak mondom...vagy sorozatgyilkos.Vagy skizofrén...nem folytatom, mindenesetre óvakodj attól aki nem kávézik!

Én most így hirtelenjében zárnám is a sort, és nyitnám is a következőt. a háztartáson kívüli BFF-ekkel, tehát a HTK-kal.

Vannak ezek a fapados alapfelszerelések ugye, amik azért kisebb, illetve komolyabb mennyiségben megtalálhatók minden nő fegyvertárában.

Harisnya, ez a szerény kis nejlondarab azért eléggé többfunkciós, (ha másra nem, hát bankot rabolni, nagymamának málnaszörpöt csöpögtetni (remélhetőleg nem a régi harin szűri át mammer a szörpikét) .....de az alváz védelmére is kiválóan szolgál, miután bizonyos mértékben megzuhan a hőmérséklet, és mégis szoknyába tipegnénk) Kiválóan alkalmazható férfiegyedek figyelmének felkeltésre is, persze ez csak akkor érvényes, ha érdeklődést tanúsítanak a női nem irányába, ha nem hát.....fölösleges volt azt a sok műszálat felcibálni reggel. Az biztosan állíthatom, hogy a harisnya komoly figyelemfelkeltő eszköz. Nem úgy mint az undi zoknis kishúga, ami vágyölő néven is fut néhol. Fontos megemlíteném az alakformáló fehérneműt, ezt ugye Bridget Jones óta tudjuk, jó ha van egy tuti darabod a fiók mélyén. Push up gatya, nos isten áldja a feltalálóját, 5-10 miatyánkot simán megér. 

Sminkcuccok, krémek,korrektor, műszempillák és stb. Minden egyes optikai tuningos cuccot ide sorolnék.. Hajlakk, Bb krém, kollagénes krém, szemfestékek,szempillaspirál, szemhéjtus, stb.

A rúzs. Nos életmentő lehet, azt mondjuk nem fedném fel, én mikor használom, ez legyen az én kis mocskos titkom:)

Száraz sampon: a pillanat amikor este hullafáradtan állsz a tükör előtt, és érzed hogy egy másodperc választ el attól, hogy elaludj állva, akkor jön ő, a megmentőd. Pár fújás a hajtövekre, akár Marty McFly, visszarepít két napot az időben. (vagy akár előre, mintha már megmostad volna)

Hajgumi, jó ha van minimum kettő a táskádba, a hajadat is, és mindent is össze lehet fogni szélvihar esetén

 Micellás smiklemosó, ez pl totál többfunkciós, mert miután kiöntötted a picsába a csapba ami benne van, tölthetsz bele vodkát, vagy pálinkát, és beviheted különböző fesztiválokra, mert a kutya se veszi el tőled a sminklemosót....

A bejegyzés trackback címe:

https://szabomarti.blog.hu/api/trackback/id/tr8515302574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása